Main img

Η Λουξ στηρίζει την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων

στα Νέα
20 Ιουλίου 2016

 

Την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Το Yπέρτατο Νόημα της Δόξας - Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Φως της Πινδαρικής Ποίησης» του Πατρινού ποιητή Νίκου Σταμάτη, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016, στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, στήριξε ως χορηγός η Λουξ επιβεβαιώνοντας τη σταθερή της δέσμευση στην προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητικού ιδεώδους.

Με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων 2016 της Βραζιλίας, η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Ολυμπιόνικους Ύμνους του Πινδάρου που αναδεικνύονται στο βιβλίο του Ν. Σταμάτη, το οποίο παρουσιάστηκε στη λαμπρή τελετή και παραδόθηκε ως συμβολικό δώρο στον πολιτιστικό ακόλουθο της πρεσβείας της Βραζιλίας στην Αθήνα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης Έλληνες Ολυμπιονίκες απήγγειλαν Ύμνους του Πινδάρου, πλαισιωμένοι καλλιτεχνικά από τον διεθνούς φήμης συνθέτη Φοίβο Βαλαχή και συντελεστές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Αναγνωρίζοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για  την παγκόσμια κοινότητα, η Λουξ με την συμμετοχή της στην έκδοση και παρουσίαση του βιβλίου θέλησε να ευχηθεί στη Βραζιλία και το λαό της καλή επιτυχία στη διοργάνωση των 31ων Θερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων 2016 του Ρίο Ντε Τζανέιρο.