Main img

Η Λουξ χορηγός στην 31η Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

στα Νέα
29 Μαΐου 2023

Η Λουξ χορηγός στην 31η Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία

Η Λουξ στήριξε την 31η Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, από τις 11-14 Μαΐου 2023.  Η διοργάνωση συγκέντρωσε τη συμμετοχή αποστολών από 50 χώρες με περισσότερους από 250 μαθητές και φοιτητές.

Η φετινή Ολυμπιάδα είχε θέμα “A Life in Fair Competition και οι συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν μέσω της συγγραφής ενός φιλοσοφικού δοκιμίου, με τη Λουξ να βρίσκεται στο πλευρό τους στις στιγμές της έμπνευσής τους. Ως διοργανώτρια χώρα η Ελλάδα συμμετείχε φέτος με τους 10 πρωτεύσαντες στον Πανελλαδικό Mαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου, που διοργανώνει το Τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών ανελλιπώς από το 2011. Η ελληνική ομάδα απέσπασε 4 τιμητικές διακρίσεις, ενώ οι χρυσοί νικητές του Διαγωνισμού κατάγονται από την Σερβία και την Φιλανδία.

Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να δροσιστούν με τα αναψυκτικά λουξ καθώς και να παρακολουθήσουν εργαστήρια και διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες, που εστίασαν στον θεμιτό ανταγωνισμό.

Η Λουξ δίνει προτεραιότητα στη νέα γενιά προσφέροντας τους ευκαιρίες και εφόδια ώστε να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους, για μια ζωή όπως την έχουν φανταστεί.