Main img

Εκπαίδευση, Παιδί & Υγεία

H σειρά αναψυκτικών λουξ plus n’ light αρωγός της διημερίδας του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, η Λουξ «αγκάλιασε» τη διημερίδα του Συλλόγου Διαβητικών Αθήνας, που πραγματοποιήθηκε στις 29 και 30 Οκτωβρίου 2019 στο πλαίσιο των δράσεών του για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

 

Η Λουξ χορηγός στην 16η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO

Η Λουξ αποτέλεσε χορηγό των σχολικών ομάδων της Πάτρας, που έλαβαν μέρος στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO, η οποία διοργανώθηκε για 16η συνεχή χρονιά, από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas.

 

Τα αναψυκτικά λουξ plus ‘n light… προσγειώθηκαν στον Πλανήτη Τεχνόπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Παιδικό Φεστιβάλ «Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη» το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2019, που συγκέντρωσε 6.000 μικρούς και μεγάλους φίλους της διοργάνωσης, με την υποστήριξη των αναψυκτικών λουξ plus ‘n light.

 

Τα αναψυκτικά λουξ plus 'n light μέγας χορηγός της έκθεσης «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Τα αναψυκτικά λουξ plus 'n light στήριξαν ως Μέγας Χορηγός την έκθεση ζωγραφικής «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» που διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», μεταξύ 15 και 23 Δεκεμβρίου 2017, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Τα αναψυκτικά λουξ plus 'n light στήριξαν τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία αναγνωρίζοντας τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής σε μικρούς και μεγάλους, για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος έλλειψης παιδείας και πολιτισμού στους δρόμους της χώρας και του υψηλού «κόστους» των συνεπειών της στην κοινωνία.

 

Η Λουξ στηρίζει τα «Ανοιχτά Σχολεία»

Τα αναψυκτικά και οι χυμοί λουξ ήταν χορηγός της μεγάλης γιορτής «Ιστορίες από τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων», η οποία πραγματοποιήθηκε στο 76ο Δημοτικό Σχολείο στα Πετράλωνα το Μάιο 2017. Η πρωτοβουλία «Ανοιχτά Σχολεία» του δήμου Αθηναίων, που υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετατρέπει 25 σχολικά κτίρια σε χώρους συνάντησης, ψυχαγωγίας και μάθησης και φιλοξενεί δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, άθλησης και τεχνολογίας για όλες τις ηλικίες. Στη συμπλήρωση των δύο χρόνων, η Λουξ ήταν εκεί για να στηρίξει την πρωτοποριακή πρωτοβουλία στη μεγάλη της επετειακή εκδήλωση που είδε το ανοιχτό σχολείο Πετραλώνων να μετατρέπεται σε μία μεγάλη ζωντανή σκηνή και να φιλοξενεί ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους.

 

Γιορτάσαμε τον Αυτισμό παίζοντας Bowling

Την έμπρακτη δέσμευσή της στην εξάλειψη του στίγματος της ψυχικής νόσου και του κοινωνικού αποκλεισμού επέδειξε η Λουξ στηρίζοντας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το «3ο Τουρνουά Bowling Δυτικής Αττικής για άτομα με Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (Δ.Α.Φ.)». Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2016, συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Ημέρας «Στην Αυλή του Κόσμου» και το Εξειδικευμένο Κέντρο Διάγνωσης και Αποκατάστασης «Ηλίανθος», του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου. Στη διάρκεια της εκδήλωσης, περισσότερα από 125 άτομα με Δ.Α.Φ., ηλικίας 8 έως 60 χρονών, από 13 φορείς ψυχικής υγείας και ειδικής αγωγής της Αττικής είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν, να εντυπωσιάσουν το κοινό με τις ικανότητές τους και να περάσουν το δικό τους μήνυμα κάνοντας... strike στον αυτισμό!
Χορηγός του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Λουξ, αρωγός κάθε προσπάθειες που προάγει την προώθηση της παιδείας, ανέλαβε χορηγός του Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός  έγινε  στην Πάτρα την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013. Να σημειωθεί ότι o Πανελλήνιος αυτός διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα του ΥΠαιΘΠΑ και, ως  προκριματικός του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, αποτελούσε ένα βήμα πριν την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής  2013 που διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.


Χορηγός της ομάδας παιδιών "Tachytis" της Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής που συμμετέχουν στο διαγωνισμό F1 in schools

Η Λουξ, υποστηρικτής κάθε προσπάθειας ενίσχυσης της εκπαίδευσης, ήταν χορηγός της ομάδας “Tachytis”, η οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό F1 in schools. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρικές γνώσεις στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά, καθώς και να αναπτύξουν πολύτιμες δεξιότητες και ικανότητες. Το όνομα της ομάδας “Tachytis” αποτελεί συμβολισμό της Ελλάδας, αφού πρόκειται για την αρχαιοελληνική λέξη «ταχύτης», η οποία αποτελεί πεμπτουσία του αθλήματος της Formula 1. Η “Tachytis” αποτελείται από παιδιά της Β' Λυκείου και το σύνθημά της είναι: Think Fast. Do Fast. Run Faster.

Tachytis Tachytis
Χορηγός στο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας

Ως ένθερμος θιασώτης των πολιτισμικών και καλλιτεχνικών θεμάτων, η Λουξ στήριξε το διήμερο φεστιβάλ προβολής πολιτιστικών προγραμμάτων των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού Αχαΐας, που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά στην Πάτρα. Στόχος του φεστιβάλ είναι να δίνει την ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να παρακολουθούν πολιτιστικά προγράμματα, αναδεικνύοντας έτσι την έννοια της παράλληλης παιδείας μέσω της υλοποίησης των καινοτόμων δράσεων στην σχολική πραγματικότητα.


Χορηγός παιδικού προγράμματος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η Λουξ στήριξε με υπερηφάνεια μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Έτσι, πολλά πατρινόπουλα γνώρισαν και έπαιξαν με ήρωες βιβλίων, έφτιαξαν στολίδια και αρκουδάκια από πηλό με τον «Αρκτούρο», συμμετείχαν σε εικαστικές δράσεις για το παιδικό αγρόκτημα και έμαθαν πολλά για το ποδήλατο. Επίσης, συμμετείχαν σε μία πρωτότυπη διαδραστική έκθεση με πουλιά και ήχους του δάσους.


Χριστουγεννιάτικες ευχές που έφεραν περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά

Μέσα από μία πρωτότυπη διαδικτυακή ενέργεια, η Λουξ συνέβαλε στη συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση της δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού. Με δική της πρωτοβουλία, η Λουξ δημιούργησε όμορφες εορταστικές, χριστουγεννιάτικες κάρτες στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.loux.gr/xmas/. Για κάθε κάρτα που οι φίλοι της Λουξ συμπλήρωναν με τις ευχές τους και απέστελλαν στους αγαπημένους τους, η εταιρία προσέφερε ένα συγκεκριμένο ποσό στο Χαμόγελο του Παιδιού. Μέσα από την ενέργεια αυτή, η Λουξ έδωσε την ευκαιρία σε όσους ήθελαν να προσφέρουν χρήματα στο ίδρυμα χωρίς κανένα κόστος για εκείνους, χωρίς αγορά προϊόντος και, φυσικά, χωρίς να επιβαρύνουν με κανένα τρόπο το περιβάλλον αφού επρόκειτο για ψηφιακές και όχι έντυπες κάρτες.


Συμπαραστάτες της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη

Επί σειρά ετών, η Λουξ στηρίζει την κατασκήνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη, που διοργανώνεται στα Λουτρά Ωραίας Ελένης Κορινθίας. Η κατασκήνωση είναι ειδικά σχεδιασμένη για να φιλοξενεί παιδιά με νεανικό διαβήτη, ηλικίας 6 έως 15 ετών, από όλη την Ελλάδα, συνοδευόμενα από κατάλληλα εκπαιδευμένη ομάδα γιατρών και ομαδαρχών. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής της ΠΕΑΝΔ είναι να δώσει τη δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να ζήσουν 2 βδομάδες ξεγνοιασιάς, συνδυάζοντας την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία, μέσα από τη συναναστροφή τους με άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν το νεανικό διαβήτη. Η Λουξ, με αυτή την πρωτοβουλία της στέκεται στο πλευρό της ΠΕΑΝΔ, συμβάλλοντας με το δικό της τρόπο στην υλοποίηση του προγράμματος.

 

Λουξ: ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ με δωρεά 4 αμαξιδίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Την δέσμευσή της προς τις κοινωνικές ομάδες που μας έχουν περισσότερο ανάγκη επέδειξε για ακόμη μία φορά η Λουξ, η μεγαλύτερη 100% ελληνική εταιρεία αναψυκτικών χυμών, προσφέροντας τέσσερα αναπηρικά αμαξίδια στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων, ΕΛΕΠΑΠ, το φιλανθρωπικό σωματείο που εδώ και 80 χρόνια έχει προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποκατάστασης σε πάνω από 100.000 βρέφη, παιδιά και ενήλικες με αναπηρία και νευροαναπτυξιακά προβλήματα.