Main img

Κοινωνία

  Η Λουξ ως Μέλος της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, δίπλα στους πληγέντες της Δυτικής Αττικής (Νοέμβριος 2017)

Η Λουξ, δείχνοντας βαθιά εν συναίσθηση, ανταποκρίθηκε άμεσα από κοινού με τα υπόλοιπα Μέλη της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι των περιοχών της Δυτικής Αττικής, οι οποίοι πρόσφατα επλήγησαν από την καταστροφική κακοκαιρία. Η Λουξ προσέφερε -μεταξύ των υπόλοιπων προϊόντων που συγκεντρώθηκαν από τα Μέλη-επιχειρήσεις της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ- 1944 τεμάχια λεμονάδα 250ml, ώστε οι πληγέντες να καλύψουν ορισμένες από τις πρώτες, άμεσες ανάγκες τους.

 

Η Λουξ σε Αποστολή για 50.000 γεύματα αγάπης

Η Λουξ στήριξε την «Αποστολή», το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προσφέροντας 50.000 γεύματα αγάπης και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το έργο της «Αποστολής» είναι τεράστιο και πολυσχιδές. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι μόλις σε ένα χρόνο, το 2012, στήριξε 1.945.010 συνανθρώπους μας προσφέροντας, κάθε ημέρα, 10.000 μερίδες φαγητού ή διανέμοντας περισσότερα από 8.000 δέματα αγάπης με είδη πρώτης ανάγκης.

Σκοπός της ανιδιοτελούς προσφοράς της Λουξ είναι η ενίσχυση του όλο και πιο δύσκολου καθημερινού αγώνα της «Αποστολής» να ανταποκρίνεται στις τρέχουσες βασικές ανάγκες των συνανθρώπων μας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας. Η προσπάθεια αυτή γίνεται όλο και πιο δύσκολη αφού, λόγω της συνεχιζόμενης  κρίσης, ο αριθμός των εμπερίστατων συνανθρώπων μας διαρκώς αυξάνεται.

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας περιλαμβάνεται, πέραν της προσφοράς των 50.000 γευμάτων αγάπης, μία τηλεοπτική καμπάνια, καθώς και άλλες ειδικές ενέργειες. Στόχος της προσπάθειας είναι, μέσα από την ενημέρωση για το φιλανθρωπικό έργο της «Αποστολής», να ευαισθητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι και να ενισχυθεί έτσι η αντίληψη και η διάθεση για περισσότερη κοινωνική αλληλεγγύη και αλληλοβοήθεια.


Κοντά στους πυρόπληκτους κατοίκους της Ηλείας

Με αφορμή τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας το καλοκαίρι 2007, η Λουξ προέβη σε μια πρωτοβουλία αρωγής των πληγεισών περιοχών του νομού Ηλείας, που δέχθηκε και το πιο εκτεταμένο πλήγμα.

Διαθέτοντας μέρος των εσόδων από την αξία κάθε φιάλης αναψυκτικού 1,5lt κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου 2007, συγκέντρωσε χρήματα, τα οποία διατέθηκαν για τη δημιουργία βασικών υποδομών σε πυρόπληκτα χωριά του νομού Ηλείας.

Πιο συγκεκριμένα, στο δημοτικό διαμέρισμα Λειβαδακίου του Δήμου Αλιφείρας, οι μαθητές μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές μεταφέρθηκαν στο Δημοτικό Σχολείο Αμυγδαλιών, το οποίο από μονοθέσιο έγινε τριθέσιο, ωστόσο διέθετε μόνο δύο αίθουσες. Η Λουξ ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή μιας τρίτης σχολικής αίθουσας, ως προέκτασης του σημερινού σχολικού οικοδομήματος, αντικαθιστώντας έτσι την προσωρινή λυόμενη κατασκευή.

Στο γειτονικό Δήμο Φιγαλείας, η Λουξ ανέλαβε την κατασκευή ενός γηπέδου μπάσκετ και τον εξοπλισμό του υπαίθριου χώρου άθλησης που βρίσκεται στο Γυμνάσιο της Φιγαλείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους τους μαθητές του Δήμου.

Η επιλογή για την ενίσχυση των Δήμων Αλιφείρας και Φιγαλείας, έγινε μετά από συγκεκριμένες προτάσεις των τοπικών αυτοδιοικήσεων Νομού Ηλείας.


Κοντά σε αδύναμες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ως συμπαραστάτης στο έργο που επιτελούν πολλές εθελοντικές οργανώσεις, Μ.Κ.Ο. ή ιδρύματα, η Λουξ συμμετέχει, πάντα  με τη διάθεση να συνδράμει και να διευκολύνει το έργο τους με πρωτοβουλίες, δράσεις και εκδηλώσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται:

  • Ίδρυμα "Στέγη της Αγάπης" - Χριστουγεννιάτικο bazaar
  • Δήμος Αθηναίων - Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για άτομα τρίτης ηλικίας και άστεγους
  • Δήμοι Πατρέων, Μεσσάτιδος, Μόβρης, Παραλίας - εορταστικές εκδηλώσεις και προγράμματα του Κοινωνικού Τομέα
  • Άσυλο Ανίατων Δανιηλίδα
  • Χαμόγελο του παιδιού
  • Σύλλογος προστασίας ατόμων με ψυχικές ασθένειες
  • ΟΚΑΝΑ
  • Γέφυρα κ.ά.

 

Αμέριστη στήριξη σε όσους βάλλονται από την πανδημία

Κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας, η Λουξ θέλοντας να δείξει στην αμέριστη στήριξη της εταιρίας στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της χώρας και στη σημασία του έργου που επιτελεί προχώρησε στη δημιουργία της πρωτότυπης εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, της Loux Plai-Plai, την οποία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να κατεβάσει δωρεάν απολαμβάνοντας ποιοτικό και επικαιροποιημένο περιεχόμενο. Η εταιρία το προηγούμενο διάστημα προσέφερε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας 1€ για κάθε Download της δωρεάν εφαρμογής. Το ποσό που συγκεντρώθηκε προσφέρθηκε για την αγορά εξοπλισμού ΜΕΘ για το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Ο Άγιος Ανδρέας".

Η εταιρία έχει επίσης υλοποιήσει σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό πανελλαδικό πρόγραμμα αιμοδοσιών συγκεντρώνοντας σημαντική ποσότητα μονάδων αίματος ενώ έχει συνεισφέρει στο έργο των διεπιστημονικών ομάδων του Δήμου Αθηναίων μέσω της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

Επιπλέον, με στόχο τη θωράκιση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων και κατ’ επέκταση της κοινωνίας, η Λουξ εφαρμόζει πρόγραμμα προληπτικής εξέτασης PCR στο προσωπικό της.