Main img

Ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση»

20 Μαΐου 2021

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, την οποία η Λουξ στήριξε ως χορηγός επικοινωνίας, την Τρίτη 18 Μαΐου 2021 στις 17.30.

Ειδικότερα, το θέμα της εκδήλωσης ήταν: «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση». Ομιλητές ήταν ο Γιώργος Νικολαΐδης, Ψυχίατρος, Διευθυντής Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας του Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Τέως Πρόεδρος της Επιτροπής Λανζαρότε του Συμβουλίου Της Ευρώπης, ο οποίος κατά την τοποθέτησή του σχολίασε τη σημασία της εκδήλωσης καθώς και ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης, μέρος του οποίου αποτελεί η Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», έχει αποτελέσει ηγετικό θεσμό στην προστασία των παιδιών απέναντι στη σεξουαλική βία και εκμετάλλευση. Η Έλενα Ράπτη, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Συντονίστρια της Καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ», κατά τη διάρκεια της παρουσίασής της εξήγησε εις βάθος τον ρόλο αλλά και τα εργαλεία μέσω των οποίων η  Καμπάνια «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» βοηθάει γονείς και παιδιά και συμβάλλει συνολικά στην πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

Στη συνέχεια η Σοφία Κουσίδου, Αστυνόμος Α’, Προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μοιράστηκε την πολύτιμη εμπειρία και τις γνώσεις της μέσω παραδειγμάτων ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθείται από την Υποδιεύθυνση για τη διαχείριση τέτοιων περιστατικών. Ο Ευάγγελος Μπέσας, Αστυνόμος Α’, Προϊστάμενος του Τμήματος Διαδικτυακής Προστασίας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας κατά την ομιλία του σχολίασε το ρόλο του διαδικτύου και τη σημασία της ασφαλούς πλοήγησης των παιδιών καθώς όταν αυτή δεν υφίσταται εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι για ένα παιδί ή έναν έφηβο που δεν γίνονται απόλυτα αντιληπτοί.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Αντιπρόεδρος της Λουξ, εκφράζοντας τη χαρά του που η εταιρία συμβάλλει στην ενίσχυση του πολλαπλασιασμού των μηνυμάτων της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λουξ το προηγούμενο διάστημα με συντονισμένες δράσεις στο διαδίκτυο αλλά και στα ΜΜΕ έχει γίνει κοινωνός των μηνυμάτων της συγκεκριμένης καμπάνιας, γεγονός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Έλενα Ράπτη ευχαριστώντας την εταιρία για τη συνεισφορά της.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Φαίη Σκορδά.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ: https://www.loux-events.gr/prolipsi-paidikis-kakopoiisis/

 

διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» Πλατων Μαρλαφέκας - διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» Έλενα Ράπτη - διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» Φαίη Σκορδά - διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» Ευάγγελος Μπέσας - διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» Γιώργος Νικολαϊδης - διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα  «Σεξουαλική κακοποίηση παιδιών: Πρόληψη και Αντιμετώπιση»

 

Λίγα λόγια για τη Λουξ

Η Λουξ, η μεγαλύτερη 100% ελληνική εταιρεία αναψυκτικών και χυμών, με παρουσία στην αγορά από το 1950, ξεχωρίζει για τις αυθεντικές συνταγές, την υψηλή ποιότητα και τη χαρακτηριστική γεύση των προϊόντων λουξ, ακολουθώντας μια σταθερή ανοδική πορεία. Με τίτλους όπως, Superbrand 2017 και "Επώνυμο Ελληνικό Προϊόν"- Made in Greece 2017, συνεχίζει να διακρίνεται για την προτίμηση των καταναλωτών, με ισχυρή παρουσία στα ράφια εντός και εκτός συνόρων. Η πρόσφατη δυναμική της είσοδος στο χώρο των ολιγοθερμιδικών αναψυκτικών και του παγωμένου τσαγιού με τις καινοτόμες σειρές λουξ plus 'n light και λουξ plus 'n light tea αντίστοιχα, έχει αναδείξει τη Λουξ σε πρωτοπόρο της αγοράς, επαναπροσδιορίζοντας τις προοπτικές του ελληνικού αναψυκτικού. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Καραγκιουλέ Άννη, Σύμβουλος Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων

τηλ.: 6944562025 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

http://www.loux.grhttp://www.plusnlight.gr/